Turridning

TURRIDNING


Välkommen till en annorlunda turridning i Världsarvet Södra Ölands Odlingslandskap. Hit kommer man för att rida aktivt och för att utvecklas som ryttare. Här har du chansen att rida ut med en islandshästtränare och få löpande feedback unde rittens gång. Man blir aldrig för gammal för att lära sig nåt nytt och kan alltid bli bättre som ryttare, just det vill vi hjälpa er med!  

 Vi rider i små grupper med högst fem deltagare per grupp och lägger inte ihop olika sällskap så oavsett om ni bara är en person eller fem så får ni er egna privata tur. (Enskilda ryttare kan välja mellan att rida med enskilda ryttare eller betala 200 kr extra för en privat tur). Farten och gångarterna anpassas efter er ridförmåga och önskemål och ni kommer få feedback som förbättrar ridupplevelsen. Här har vi fantastiska ridvägar genom odlingslandskapet, på Alvaret och sjöängarna längs med Östersjöns strand.

På turridning hos Anni Christina Equestrian kan ni förvänta er en personlig ridupplevelse där ni får lära er något nytt om ridning, gångarter, kommunikation mellan häst & ryttare och islandshästen som ras. Frågor uppmuntras och vi delar gärna med oss av vår kunskap. Hästarna är trygga, lyhörda och pigga och ni som ryttare förväntas rida aktivt under turen och kontrollera hästarna själva. Hästarna kommer vara redo till bokad tid, vänligen respektera hästarnas arbetstid och kom ej för tidigt. Efter turen erbjuds möjlighet att pyssla om hästarna för de som vill.  


  • Hjälm är krav för alla och finns att låna om man inte har med egen 
  • Säkerhetsväst är frivilligt och finns inte att låna
  • Betalning via swish på plats
  • Hjälmprovning, kort genomgång och betalning ingår i tiden
  • Alla som vill rida ut på tur måste kunna kontrollera hästen själva
  • Maxvikt 80–95 kg beroende på häst och ryttarens nivå
  • Ni rider på egen risk och vi tar inte med rädda ryttare ut på tur (men varmt välkomna att boka privatlektion istället)
  • Vi förbehåller oss rätten att neka ryttare som vi anser olämpliga för våra hästar
  • Ni är välkomna till bokad tid, vi har inte möjlighet att ta emot er tidigare. Kommer ni långväga ifrån och är osäkra på körtid finns en fin rastplats i norra änden av Norra Kvinneby med toalett 
  • Avbokningspolicy hittar ni här
Skicka bokningsförfrågan här, information som behövs är förutom namn och telfonnummer till dig som bokar, kort beskrivning av samtliga ryttare (hur länge ni ridit och när, längd & vikt på vuxna, ålder på barn) och allergi eller ej när fika/mat ingår på turen.

Lektionsturen


För dig som vill lära dig mer om ridning och gångarter eller är nervös/osäker eller endast provat på att rida enstaka gånger. Nivå och innehåll anpassas efter er nivå och önskemål.  

Lektion ca 30 - 45 min 
Uteritt ca 45 - 60 min  

Tid: Totalt ca 1,5 h 

Pris: 700:- /person Tvåtimmarsturen


För vana ryttare dvs ryttare som rider regelbundet nu eller har ridit regelbundet inom de senaste 10 åren. En härlig tur där era önskemål och förmågor styr fart och gångart. Vi stannar på lämplig plats för fika och vila för hästarna.


Tid: ca 2 timmar

Pris: 800:- /person   

Fika ingår 

Lilla lyxturen  


En härlig tur genom världsarvet där vi stannar för picknick bestående av matig lyxfika medan hästarna vilar. 

Tid för bad med eller utan häst när vädret tillåter. Kom gärna med önskemål om innehåll till picknicken.

För vana ryttare dvs ryttare som rider regelbundet nu eller har ridit regelbundet de senaste 10 åren.  


Tid: ca 2,5 - 3 timmar.

Pris: 950:- /person

Matig fika ingår

Stora Lyxturen


Vi startar med ett glas bubbel (alkoholfritt) vid stallet.

Sen följer en härlig tur genom världsarvet där vi stannar för lunch/middag medan hästarna vilar. Kom gärna med önskemål.

Tid för bad med eller utan häst när vädret tillåter.

För vana ryttare dvs ryttare som rider regelbundet nu eller har ridit regelbundet de senaste 10 åren.  


Tid: ca 3 timmar.

Pris: 1350:- /person

Mat ingår